Sunday, May 24, 2015

USKRŠNJI UMAK

Uskršnji umak



Umak koji se pojede čim se servira, svi ga obožavamo i ne možemo zamisliti uskrs bez njega
Sastojci

Umak

 1 manja staklenka hrena
 1 velika tuba majoneze
 1 mileram (400g)
 2 čena bijelog luka
 3 žlice nasjeckanog peršuna


  sol po potrebi
Dodatak

 8 kuhanih jaja
Priprema

Sve sastojke za umak pomiješati. Umak staviti u pliću posudu, te po umaku poredati kuhana jaja narezana na polovice. Ukrasiti narezanim mladim lukom, mljevenom crvenom paprikom ili po želji. Dobro ohladiti u hladnjaku, najbolje preko noći.



Posluživanje

Ovaj umak rado jedemo za Uskrs uz kuhanu šunku , svježi sir i vrhnje i mladi luk. A također ga pravim i za Slavu i Božić kad ga jedemo uz hladan odojak.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment