Saturday, May 23, 2015

RUČAK NA BRZINU: MOJA KLJUKUŠA ZA POLA SATA

Moja kljukusa



Ovo je jedna od verzija za kljukuse a bice ih jos jer ovo je meni jedno od omiljenih jela.Starinsko,lijepo,ukusno i brzo se sprema…

Sastojci

Sastojci za kljukusu

 1 tikvica (po mogucnosti zelena )
 4 veca krompira
 1 glavica luka(ako ga ne volite nemora te ga stavljati)
 2 dcl kiselog vrhnja (ja sam koristila 18% masnoce
 3 jaja
 2 dcl brsna (ja sam koristila tip 500 a vi stavite po zelji)
 2 dcl kukuruznog brasna
 1 prasak za pecivo



 100 gr sira tepista po zelji
 zacini vegeta,so,biber
i jos

  masnoca za podmazivanje tepsije
  sira po potrebi naribati po kljukusi
 tepsija 40×30
Priprema




Rernu ukljuciti na 220 stepeni da se zagrije i dok se rerna grije vi izribajte tikvicu na krupno rende, zatim izribati krompir i luk ko voli.U tu masu dodati kiselo vrhnje, jaja i sve dobro izmijesati.Zatim dodati obadvije vrste brasna u koje ste pomijesali prasak za pecivo, zacine po vasoj zelji a ja sam koristila vegetu ,malo soli i biber.Na kraju dodati izribani sir, sve lijepo izmijesti jer smjesa trba da bude ni gusta ni zitka.Istresti sve u namascenu tepsiju i odozgo naribati sira trapista ali ne previse.Peci dok lijepo ne porumeni oko pola sata.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment