Brzo je gotov a krema je tako fina da se topi u ustima. Iako se izvorni tiramisu radi sa sirovim jajima, ja prakticiram kremu skuhati jer imam averziju prema ‘nekuhanim’ kremama od sirovih jaja
SASTOJCI
50 dag Mascarpone sira
4 žumanjka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
250 ml vrhnja za šlag
veće pakiranje piškota (tanke piškotice bez šećera su puno bolja opcija od standradnih, debelih)
50 dag jagoda
PRIPREMA
Žumanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Kuhati ih u loncu na pari dok se krema ne zgusne. Primjetit ćete kod kuhanja ove kreme od žumanjaka kako se jako malo, gotovo uopće ne zgušnjava.
Nema panike – kremu je dovoljno kuhati 10 min uz miješanje, maknuti s izvora topline i ohladiti. Kako se bude hladila sve će se više zgušnjavati. Ako se kuha predugo čak se može previše stvrdnuti.
Pomiješati u posudi za miksanje mascarpone, ohlađenu kremu i posebno istučeno vrhnje za šlag. Dobro izraditi i sjediniti mikserom.
Slagati u lim (koji nije potrebno namastiti) red piškota koje treba namakati u tanjuru s toplim mlijekom i par kapi ruma, zatim sloj kreme, rasporediti potom prepolovljene jagode, pa opet složiti piškote i drugu polovicu kreme.
Dobro rashladiti. Po želji od gore ukrasiti šlagom ili samo posipati kakaom.
Izvor: recipeci.com
Sunday, May 24, 2015
TIRAMISU SA JAGODAMA
6:44 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment