Izuzetnog ukusa, jednostavna i brza u pripremi, a još brže se pojede. Ne peče se, tako da je pogodna za ovaj period vrućina…
SASTOJCI
• 450 g lomljenog "Petit beure" keksa
• 150 g suvih groždjica
• 250 g maslaca (ili margarina)
• 150 g seckanih oraha
• 1 kom konzerva ananasa od 540 ml
• 1 kom žumance jajeta
• 200 g prah šećera
• 2 kesice vanilin šećera
• I još za ukrašavanje:
• 2 kesice šlag pene ili slatke pavlake
PRIPREMA
1. Imutiti maslac, žumance i prah šećer.
2. U to dodati seckane orahe, suhe groždjice.
3. Keks izdrobiti , preliti sokom od ananasa.(Izdrobljen keks )
4. Ananas sitno iseckati.
5. Sjediniti keks, ananas i umućen maslac sa orasima i groždjicama. Oblikovati tortu.
6. Ostaviti da stoji u fižideru oko 2 sata, a zatim ulupati šlag penu ili slatko vrhnje i time prekriti iukrasiti tortu.
Posluživanje
Prijatan tek!
Ova smesa za tortu je pogodna za oblikovanje. Od ove smese sam pravila kucu za drugi rodjendan moga unuka. Umesto šlaga prekrila sam je crnom i belom čokoladom, kojom sam napravila šare na kučetu.
U pripremi ove torte nisam koristila keks “Petit beure” već italijanski integralni keks “Cruschelle” koji ovde u Kanadi kupujem :)
Izvor: https://www.coolinarika.com/
Sunday, May 24, 2015
KASATO TORTA
6:42 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment