Friday, May 22, 2015

NIKAD BRŽA I UKUSNIJA BAKLAVA EMILI ZA POLA SATA





Baklava Emili Kad poželite baklavu, a svi znamo da treba za nju malo više vremena i materijala, e onda napravite ovaj kolač, po okusu kao da jedete baklavu a gotov za najviše pola sata.
SASTOJCI
4 jaja
2 šalice šećera
1 šalica ulja
1 šalica mlijeka


1 šalica griza
1 šalica oštrog brašna
2 šalice mljevenih oraha

PRELJEV
1/2 l vode
2 šalice šećera


PRIPREMA
Pjenasto izmješati jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata.
Vruć kolač preliti sa preljevom koji napravimo tako da prokuhamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi.
Posipati mljevenim orasima.
(ja sam pravila u pola smjese pa je ispala malo tanja)
Šalica je od 2 dcl

Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment