Friday, May 22, 2015

“ČUDESNA ŠUMA” ZA 30 MINUTA! BEZ PEČENJA!





Ovo je lagano, ne peče se, a ne mogu mu odoljeti ni zakleti slatkomrzci (i sama sam takva). Nazvala sam je ovako jer sam ovoga puta upotrijebila šumsko voće, ali može se sa bilo kojim koje trpi želatinu, a može i bez, samo sa šlagom. U slast!
SASTOJCI
Kora, tj. dno torte
16 kom. integralnog keksa (
150 g. smekšalog maslaca


FIL
500 g. sira
2,5 dl. milerama ili kiselog vrhnja
250 g. šećera u prahu
1 vrećica želatine u granulama
1/2 l. vrhnja za šlag, NETUČENOG
1 vrećica vanilin-šećera


PRELJEV PO ŽELJI
koliko treba šumskog ili drugog voća
1 vrećica preljeva za torte
2,5 dl. voćnog soka (kojeg, ovisi o voću koje ste stavili)
 DODAJ U POPIS ZA KUPNJU

PRIPREMA
GRUBO samljeveni keks dobro pomiješati s maslacem i time obložiti okrugli kalup za torte (24 cm.).
Umutiti sir, mileram, štaub šećer i vanilin šećer mikserom.
Želatinu pomočiti i otopiti prema uputstvima na vrećici, pa u to uliti vrhnje za šlag (NEUMUĆENO) i pažljivo promiješati te dodati masi sa sirom. Sve dobro izmiješati i preliti u kalup preko keksa. Staviti u frižider.
Kada fil očvrsne (nakon sat – dva) po njemu poredati voće i vratiti u frižider.
Pripremiti preljev za torte prema uputama na vrećici sa voćnim sokom po izboru.
Preliti prohlađeno preko torte koju je najbolje ostaviti da prenoći u frižideru.
Uživajte! :)

Posluživanje
Može se služiti i sa šlagom, a u fil se može nagratati korica limuna, sve prema ukusu i vrsti voća koju ste izabrali kao “šešir” za tortu.

http://www.coolinarika.com/
PREPORUČENI RECEPTI:

0 comments:

Post a Comment