Evo kolač koji sam slučajno napravila, a ujedno i moj prvi recept ovdje. Javite dojmove ako probate :)
Sastojci
podloga
500 g keksa (Petit Beurre)
2.5 dcl mlijeka
5 velikih žlica nesquika
2 šalice oraha
100 g maslaca
puding
1 vrećica Pudinga čokolada Dolcela
4 dcl mlijeka
3 žlice šećera
50g maslaca
Priprema
1.
Kekse izmrviti na grublje komade
Orahe izrezati nožem na komadiće, ali ne presitno i malo ih ispržiti na tavi bez ikakve masnoće. Pomiješati sve zajedno.
Staviti kuhati mlijeko, nesquik i maslac, kad se sve otopi i poveže pomiješati s keksima i orasima, te izmješati i utisnuti u kalup.
Staviti na hlađenje.
2.
Skuhati klasično puding s mlijekom i šećerom, kad se ohladi dodati maslac i izmiksati,
Namazati preko podloge.
3.
Kekse namočiti u mlijeko i poslagati preko pudinga
4.
Staviti vrhnje i izlomljenu čokoladu da se grije, prije nego uskuha skloniti s vatre i miješati dok se ne rastopi i dobije homogena smjesa.
Ja sam ostavila preko noći to u frižideru, dosta se stisnulo, a onda ujutro prebacila to u plastičnu zdjelu i smiksala sa mikserom, i namazala preko ostatka kolača.
I to bi bilo to :)
Posluživanje
Mi smo ga jeli uz nedjeljnu kavu nakon dobrog ručka, ali vjerujem da bi odgovarao bilo kada :)
Sastojci
podloga
500 g keksa (Petit Beurre)
2.5 dcl mlijeka
5 velikih žlica nesquika
2 šalice oraha
100 g maslaca
puding
1 vrećica Pudinga čokolada Dolcela
4 dcl mlijeka
3 žlice šećera
50g maslaca
Priprema
1.
Kekse izmrviti na grublje komade
Orahe izrezati nožem na komadiće, ali ne presitno i malo ih ispržiti na tavi bez ikakve masnoće. Pomiješati sve zajedno.
Staviti kuhati mlijeko, nesquik i maslac, kad se sve otopi i poveže pomiješati s keksima i orasima, te izmješati i utisnuti u kalup.
Staviti na hlađenje.
2.
Skuhati klasično puding s mlijekom i šećerom, kad se ohladi dodati maslac i izmiksati,
Namazati preko podloge.
3.
Kekse namočiti u mlijeko i poslagati preko pudinga
4.
Staviti vrhnje i izlomljenu čokoladu da se grije, prije nego uskuha skloniti s vatre i miješati dok se ne rastopi i dobije homogena smjesa.
Ja sam ostavila preko noći to u frižideru, dosta se stisnulo, a onda ujutro prebacila to u plastičnu zdjelu i smiksala sa mikserom, i namazala preko ostatka kolača.
I to bi bilo to :)
Posluživanje
Mi smo ga jeli uz nedjeljnu kavu nakon dobrog ručka, ali vjerujem da bi odgovarao bilo kada :)
0 comments:
Post a Comment