Friday, April 10, 2015

Penasta torta

Penasta torta



Vrlo ukusna torta,penasta,izdasna....

Sastojci

  Kore:
 4 kom. jaja
 4 zlice brasno
 1 kesica pecivo
 2 zlice ulja
 2 zlice mleko
  krema:
 400 ml. vrhnje za slag
 5 zlica cokoladnog preliva
 15ogr. kinder cokoladica
 5 zlica secer
  i jos:
 150 ml. vrhnje za slag

Priprema:


1
Prvo pripremite kore.

Odelite belancat od zumancat.Belancat stavite u sud za mucenje.Mutite dok se zapeni.Potom dodajte secer i mutite dok dobijete svrst sneg.Sad namalite brzinu na najmanje,pa dodavajte jedan po jedan zutanjak.Miksati samo kolko da se poveze.Dodajte ulje i mleko.Izmiksajte kratko pa sklonite mikser.Prosijte brasno sa pecivom,te varjacom laganim pokretima promesajte da se sve sajedini.

2
Pripremite okrugli kalup promjer 26 cm.Oblozite pek papirom,te ulijte trecinu mase.Pecite u predhodno zagrejanoj pecnici i pecite na 200 stepeni oko 15-ak minuta.Proverite cackalicom.Kore su veoma tanke.Ispecite tako tri kore.

3
Ostavite kore nek se hlade,dok vi pripremate kremu.Otopite cokoladu u mikrovalnoj.Ostavite nek se prohladi.U posudu u kojoj ce te mutiti,stavite vrhnje i secer.Mutite dok dobijete cvrst sneg.Potom dodajte otopljenu cokoladu,produzite mutiti,pa dodajte cokoladni preliv.Mutiti da se sve lepo poveze.

4
Na tacni za torte,stavite prvu koru.Vratite obruc oko torte kako bi bila ravna.Stavite polovicu kreme.Stavite drugu koru,ostatak kreme,pa na kraj trecu kou.Sa mokrim nozom oslobodite tortu obruca.Vrlo je cvrsta.

5
Stavite tortu u hladnjak,dok vi izmiksate vrhnje za slag.Potom celu tortu premazite tankim slojem slagom (nije vam potrebno puno slaga jer je torta kemasta).Ja sam stavila dve zlice cokoladnog preliva,te sa cesljom sarala tortu.



6
Ostavite u hladnjak tortu da se stegne najamanje dva saata,potom posluzite.

7
Prijatno!

Posluživanje



Posluzite uz kafu.


coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment