Zimi se može poslužiti sa grožđicama ili orasima,a ljeti uz svježe borovnice i drugo bobičasto voće.Ja sam dodala malo kokosovog brašna...
Sastojci
100 gr putera
5-6 kašika pšeničnog griza
1 šolja šećera (ili po vlastitom ukusu)
1 vanilin šećer
1 l mlijeka
oko 30 gr kokosovog brašna
malo kokosovog brašna,cimeta,oraha... za posipanje
Priprema
Na umjerenoj temperaturi otopiti puter,pa dodati griz.Miješati 1-2 minute.
Zatim sipati mlijeko,miješajući svo vrijeme.Dodati i šećer i vanilin šećer,pa kuhati dok se smjesa ne zgusne.Zatim dodati kokosovo brašno,pa kuhati još 3-4 minute.
Sipati gotov desert u staklene posude i ostaviti da se ohladi! Po želji dekorisati kokosovim brašnom,cimetom,orasima...
Posluživanje
Poslužiti hladno!
Izvor. www.coolinarika.com
0 comments:
Post a Comment