Sunday, September 20, 2015

Vitaminski džem (cvekla, jabuka, šargarepa i limun)






Potrebno je:

500 g cvekle
500 g šargarepe

500 g jabuka
500 g limuna – sok
500 g šećera
100 ml vode

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.



Priprema
1
Cveklu, šargarepu i jabuke skuhati pa zatim izmiksati, pa dodati sok od pola kg limuna. Šećer i vodu kuvati 5 minuta, pa dodati izmiksano voće i povrće. Kuvati 20 minuta uz povremeno skidanje pjene.
2
Kad je džem gotov malo sipati na tacnu i provjeriti gustinu.
3
Vruć džem sipati u sterilisane tegle, hermetički zatvoriti i okrenuti naopako. Ostaviti da se džem ohladi.
4
Divan ukus, uvjerite se i sami.
5
Prvi put pravim ovaj džem i toplo ga preporučujem. Može se praviti u svako doba godine. Idealan je za palačinke. Prijatno!

recepti.com

0 comments:

Post a Comment