Monday, September 14, 2015

TROBOJNA ROLADA OD KOKOSA! FINA, JEDNOSTAVNA I BRZA,A OPET POMALO KREMASTA ROLADICA….






još ako imate domaća jaja koja će kremici dati intenzivniju žutu boju, evo vam i dekorativnog kolača (moja jaja su bila kupovna pa su zato i blijeda)!
SASTOJCI
Tamni dio
15o gr mljevenoga keksa
75 gr šećera u prahu
75 gr naribane čokolade za kuhanje
1 dcl kuhane i ohlađene crne kave

 
malo ruma (ako volite, ja stavim dvije žlice)

BIJELI DIO
75 gr kokosa
75 gr maslaca ili margarina
75 gr šećera u prahu
Žuti dio
2 tvrdo kuhana žumanjka
60 gr maslaca ili margarina

 
40 gr šećera u prahu (ako volite slađe dodajte više)

PRIPREMA
1.
Izmiješaj dobro sastojke za bijeli i crni dio.
2.
Između dva papira za pečenje razvaljaj prvo tamnu, a zatim na nju i bijelu smjesu.
3.
Žumanjke tvrdo skuhaj, izdrobi i dobro izmiješaj s maslacem i šećerom u prahu.
4.
Kremu razmaži po bijeloj smjesi.
5.
Pomoću papira zamotaj roladu i ostavi na hladnom da se dobro stegne.
Posluživanje
Možete i zamrznuti i smrznutu rezati oštrim nožem kada vam zatreba. Ovo je smjesa za jednu roladu. O veličini žumanjaka ovisi i količina maslaca i šećera u prahu, ovo je okvirno za dva srednja žumanjka.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment