Friday, September 4, 2015

POSLASTICA OD ČOKOLADE S RIŽOM





Predstavljamo kolač koji vas neće postidjeti u bilo kojoj prilici.

SASTOJCI
Biskvit
• 6 bjelanjaka
• 10 dag šećera
• 10 dag kokosa
• 1 žlica brašna
• 1 žlca octa



Krema
• 6 žutanjka
• 10 dag šećera
• 20 dag margarina
• 30 dag čokolade s rižom
• 400 ml slatkog vrhnja



PRIPREMA
Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.
Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.

Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)

Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.

POSLUZIVANJE
Etogac! Kolač ostavimo preko noći na hladnome i režemo.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment