Predstavljamo kolač koji vas neće postidjeti u bilo kojoj prilici.
SASTOJCI
Biskvit
• 6 bjelanjaka
• 10 dag šećera
• 10 dag kokosa
• 1 žlica brašna
• 1 žlca octa
Krema
• 6 žutanjka
• 10 dag šećera
• 20 dag margarina
• 30 dag čokolade s rižom
• 400 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.
Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.
Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)
Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.
POSLUZIVANJE
Etogac! Kolač ostavimo preko noći na hladnome i režemo.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Friday, September 4, 2015
POSLASTICA OD ČOKOLADE S RIŽOM
4:47 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment