Saturday, September 12, 2015

POHOVANE TIKVICE SA UMAKOM! DAKLE,POHOVANE TIKVICE, OVAKO MI VOLIMO I NAJČEŠĆE PRAVIMO :)






Verujem da svaka kuća tj kuhinja ima neki svoj recept za pripremu pohovanih tikvica…Ove su sa dodatkom mirodjije.Uz njih najbolje ide sos od mirodjije…danas su tikvice poslužene uz umak od kisele pavlake,jogurta i rena…
SASTOJCI
2-3 manje tikvice
2kom jaja
po potrebi jaja
brašno(obično)
hlebne mrvice
mirodjija(seckana)
Vegeta,celerova so

 
ulje za prženje

UMAK SA RENOM
kisela pavlaka

 
jogurt
rendani ren
mirodjija

PRIPREMA
1.
tikvice oprati ,obrisati ubrusom i seći kolutiće, ne jako tanke
2.
tikvice ne treba ljuštiti
3.
u prvu posudu staviti obično brašno
4.

 

 
u drugu posudu staviti jaja ( izmutiti ii i u njih dodati Vegetu, malo celerove soli i seckanu mirodjiju )
5.
u treću posudu staviti hlebne mrvice
6.
isečene tikvice sa obe strane uvaljati u brašno, zatim u smesu od jaja, pa u hlebne mrvice
7.
peći na zagrejanom ulju dok ne dobijubolju
8.
pečene ih slagati na papirnati ubrus kako bi se upio višak ulja
9.
za umak- pomešajte kiselu pavlaku sa malo jogurta .U to dodajte rendani sveži ren i seckanu mirodjiju.

Posluživanje
Ovo je način na koji ja pipremam tikvice.Najčešće ih služimo uz sos od mirodjije.Danas su poslužene uz umak od kisele pavlake i rena. Za umak , količine odredite prema sopstvenom ukusu…

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment