Sunday, September 20, 2015

MENI JE OVO NAJBOLJA ČOKOLADNA TORTA SOČNA I ČOKOLADNA BAŠ ONOLIKO KOLIKO TREBA...






Jednostavna i prefina cokoladna torta za sve prilike oduseviti ce vas kako okusom tako i izgledom.
Sastojci
    Biskvit ( x3 )
    3 jaja
    6 zlica secera
    3 zlice ulja
    3 zlice mlijeka
    3 zlice kakaa
    3 zlice glatkog brasna
    1/2 praska za pecivo
    Fil:

      300 gr bijele cokolade
    300 gr crne cokolade
    1/2 l vrhnja za slag Dukat
    125 gr margarina
    Sirup:
    3 dcl vode
    7 zlica secera
    1 dcl toplog mlijeka
    1 zlica kakaa

Priprema
    1.
    Pecnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
    2.
    Kalup promjera 28 cm oblozite papirom za pecenje i lagano namazite margarinom.
    3.
    Raditi cemo tri biskvita svaki od gore navedenih sastojaka.
    4.
    Brasno, prasak za pecivo i kakao prosijemo.
    5.
    Mikserom umutimo 3 jaja sa secerom dok ne postane pjenasto i blijedo zuto. Dodamo ulje i sve malo promiksamo, zatim naizmjence ( smanjite mikser na najmanju brzinu ili spatulom umijesajte mjesavinu brasna i mlijeka ) dodamo mjesavinu brasna, kakaa i praska za pecivo i mlijeko.
    6.
    Izlijemo u pripremljen kalup i pecemo 20 – 25 minuta.
    7.
    Postupak ponovimo tri puta, tako da dobijete 3 kore.
    8.

      Dok se biskviti peku pripremite fil.
    9.
    Natrgajte bijelu i crnu cokoladu, prelijte slatkim vrhnjem. Na laganoj vatri mijesajte dok se sva cokolada ne otopi i smijesa postane glatka. Pred sam kraj dodajte na kockice narezan margarin. Sve promijesajte dok se margarin ne otopi ,a smjesa postane glatka i sjajna.
    10.
    Neka malo odstoji jer je fil dosta rijedak, pa da se malo stisne. Tako ce vam biti lakse raspodijeliti fil po torti.
    11.
    Sirup:
    12.
    Kuhajte secer i vodu 4 – 5 minuta. Za to vrijeme ugrijte mlijeko i u njmu rastopite 1 zlicu kakaa. Dodajte mlijeko i kakao u secer i vodu i nastavite kuhati na laganoj vatri 2 – 3 minute tj. dok se sve lijepo ne poveze.
    13.
    Slaganje:
    Kora – sirup – fil – kora – sirup – fil – kora – sirup – fil!
    Vazno je napomenuti da sirup stavljate malo po malo, bolje ce upijati. Nemojte sve odjednom. Ja sam sirup podijelila na tri priblizno jednaka dijela da mi bude lakse.
    14.
    Ja sam slagala kore u kalup sa mehanizmom, a tek sam sutra dan premazala cijelu tortu.
    15.
    Ukrasite tortu po zelji i uzivajte!
http://www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment