Još uvek u bastama ima lepih, mesnatih paprika. Treba ih u što prirodnijem stanju ostaviti za zimu
SASTOJCI
5 kg Mesnate žute paprike
1 l sirćeta
2 dl ulja
150 gr soli
150 gr šećera
PRIPREMA
1.
Žute mesnate paprike oprati, prepoloviti, očistiti od semena i pregrada, ocediti i iseći na trake.
2.
U većoj posudi pomešati ulje, sirće, šećer i so, i u to ubaciti papriku. Ostaviti da odleži 24 h i za to vreme više puta promešati da svaki reženj paprike bude dobro obložen smesom.
3.
Sutradan papriku rasporediti u tegle, sipati tečnost u kojoj su stajale, pokriti tanjirićem da bi se, po potrebi moglo dodati još tečnosti ili prokuvanog i razblaženog sirćeta. Posle par dana zatvoriti tegle poklopcem
Posluživanje
Ovako ostavljena paprika je krckava, imate utisak da je tek sveže ubrana. Odlična je uz neko meze ili kao salata. Uživajte zimi u plodovima leta.
http://www.coolinarika.com/
Sunday, September 20, 2015
MARINIRANE PAPRIKE! RECEPT DOBILA JUCER A VEC JE TU GOTOV ZA VAS!
9:49 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment