Tuesday, September 8, 2015

KINDER PINGVI ŠNITE







Za ljubitelje kinder pingvija kolač koji zaista djeluje kao originalni

Sastojci

Biskvit:



 5 kom bjelanjaka
 1 jušna žlica meda
 5 žlica brašna
 1 žlica velika i navršna puna kakaoa
 2 žlice ulja

   5 žumanjaka
 1/2 kašič. praška za pecivo

 Fil:
 2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu
 1,5 dl hladnog mlijeka
 1 vrećica želatine u prahu
 Preljev: 100g čokolade za kuhanje
  100g mliječne čokolade
  150g margarina

Priprema

Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.Za fil izmutiti slatko vrhnje, u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi ,želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu. Za čoko preljev: otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin .Otopljeno malo prohladiti.Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja(pola smjese)preko toga preliti čokoladnim preljevom,ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja,  drugio dio kore i odgore preliti sa čokoladnim preljevom.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment