SASTOJCI
biskvit
3 jaja
10 dkg brašna
10 dkg šećera
pola dcl mlijeka
pola dcl ulja
malo kakaa
pola pecilnog praška
krema od višanja
1 tegla višanja
4 žlice šećera
1 puding od vanilije
krema od sira
1 mali šlag (250 ml)
500 ml svježeg sira
šećer po potrebi
preljev za torte
PRIPREMA
za biskvit
smutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, mlijeko, ulje, kakao, peći u kalupu za tortu (28 cm) 15-20 min, na 160 stupnjeva
krema od višanja
ocijediti višnje, ako fali soka, dodati malo vode, nek bude 4 dcl sveukupno
sok zakuhati, dodati 1 vanilin puding (promješati ga sa 4 žlice šećera i malo soka) , skuhati kao normalan puding 2-3 min, na kraju dodati višnje (pola tegle) i sve malo promješati na laganoj vatri (2 min)
dok se krema od višanja hladi, miksati šlag, dodati svježi sir, sve dobro izmiksati, dodati par žlica šećera, ovisi o ukusu
na biskvit izliti mlaku kremu od višanja, kad se malo ohladi namazati kremu od sira, na kraju ukrasiti višnjama i staviti preljev za torte ( ja jesam, ali može i bez)
POSLUZIVANJE
najbolje da torta bude jednu noć u frižideru, što je hladnija, to je bolja, dobar tek!
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Saturday, September 19, 2015
JEDNA LAGANA, OSVJEŽAVAJUĆA: VIŠNJICA
7:07 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment