....za sve cokoljupce...
SASTOJCI
Brownies
• 160gr tamne čokolade
• 100gr maslaca
• 2 jaja
• 150gr secera
• 200ml(1salica) brasna
• 2zlice kakaa
Ljesnjak praline
• 200gr ljesnjaka
• 70ml vode
• 400gr secera
Čokoladni mousse
• 300ml vrhnja za slag
• 160gr cokolade
• 2 zumanjca
• 1/2salice(100ml) secera
• 1/3salice(75ml) vode
PRIPREMA
Za brownie otopiti maslac i cokoladu pa dodati sve ostale sastojke i dobro umutiti.Staviti u kalup 20x20 oblozen papirom za pecenje pa peci u zagrijanoj pecnici na 160C oko 25-30min.Pecen potpuno ohladiti.
Za praline pomjesti secer i vodu pa kuhati na laganoj vatri do zuckaste boje oko 10 min.Zatim dodati mljvene przene ljesnjake pa sve izmjesati i staviti u sjeckalicu da se usitni.
.
Od vrhnja odvojiti 150ml pa umutiti u cvrsti slag.Ostatak vrhnja malo ugrijati pa preliti preko cokolade da se otopi.Vodu i secer kuhati oko 10 min.pa dodati u umucene zumance polako.Miksati dok se volumen ne udvostruci.Sad pomjesati zumanjce sa cokoladom i ohladiti.Dodati umuceno vrhnje polagano u cokoladu i sve izmjesati.
Staviti pola mousse kreme
na brownie pa u debelom sloju posuti ljesnjak pralinama pa ostatak mousse krema pa ljesnjak pralinama.
Ostaviti najbolje preko noci da se stegne i prije rezanja staviti kratko u zamrzivac za pravilne kocke.
POSLUZIVANJE
U mene je lim bio 20x25cm,i smanjila sam malo mousse kremu.Radila sam sa 240 ml vrhnja 120 gr cokolade i secera oko 1 ml i vode 0,5ml i 2 zumanjka.Izvorrecepta!!!!
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Sunday, September 13, 2015
ČOKOLADNI BROWNIE SA MOUSSE KREMOM
3:54 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment