Potrebni sastojci:
Kašika maslinovog ulja
8 pilećih karabataka
2 glavice crvenog luka, naseckane na tanke ploškice
5 šargarepa isečenih na veće kolutove
3 stabljike celera, grubo naseckane
400 g paradajza u kockicama iz konzerve
600 ml pilećeg bujona
2 kašičice senfa
Kašičica origana
So i biber
Uspite ulje da se greje u većoj posudi dok ne bude vrelo, stavite piletinu da se zapeče sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite piletinu iz posude i ostavite sa strane.
Na isto ulje stavite crveni luk i pdinstajte dok ne omekša, zatim dodajte šargarepu, celer i sve skupa dinstajte još tri-četiri minuta, povremeno mešajte.
U povrće uspite paradajz i pileći bujon, dodajte senf, origano i piletinu. Posolite, pobiberite, ostavite da prokuva, poklopite i ostavite da lagano krčka 45-55 minuta.
Servirajte sa rižom, testeninom, pire krompirom ili samo sa kriškom hrskavog hleba.
http://lifepressmagazin.com
Saturday, September 19, 2015
AKO ŽELITE IMPRESIONIRATI GOSTE OVO JE RECEPT ZA VAS; DINSTANA PILETINA ZA PRSTE POLIZAT
6:39 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment