Monday, June 8, 2015

Zeljanica






Kako god je smotas ona je ukusna…Zeljanica
Sastojci:
500 gr brašna
malo soli
tri kašike ulja
voda
Fil:
jedan mladi sir
100 gr kajmaka
četiri jaja
500 gr špinata
četiri kašike griza
tri kašike ulja
malo soli
Za polijevanje
malo ulja
malo maslaca
kajmak ili vrhnje za kuhanje
Način pripreme:
U brašno staviti malo soli i ulja, vodom zakuhati 2 jufke i ostaviti dvadesetak minuta da odstoje. Fil napraviti od sira, jaja, malo soli, kajmaka griza i sitno isjeckanog špinata. Nakon dvadesetak minuta jufku razviti, namazati je uljem, razvući, na dvije strane dužinom jufke staviti fil od sira i špinata. Jufke podijeliti nožem praviti kolutove, redati u tepsiju i peći 3o minta na 250 stepeni. Pečenu pitu preliti vrhnjem za kuhanje.







www.izmojekuhinje.com

0 comments:

Post a Comment