Thursday, June 4, 2015

UKUSNIJI RUČAK OD OVOG NISTE PROBALI! PILETINA S PORILUKOM!





I poriluk će vas oduševiti kao sastojak ovog finog i ukusnog jela.
SASTOJCI
600 g piletine
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka By Podravka
40 g maslaca
700 g poriluka

 
150 ml bijelog vina
100 ml kiselog vrhnja
1 žlica Vegete By Podravka

KORISTILI SMO
Vegeta univerzalna
Slatka paprika - mljevena crvena začinska
Vegeta univerzalna
Slatka paprika - mljevena crvena začinska

 
PRIPREMA
Piletinu narežite na komade. Poriluk dobro operite i narežite na kolutove.
Na zagrijanom maslacu popecite meso i pripremljeni poriluk. Dodajte mljevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode.
Promiješajte, dodajte Vegetu i nastavite pirjati na laganoj vatri podlijevajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.

Posluživanje
Piletinu poslužite uz pire krumpir.

Savjet
Za pripremu ovog jela možete koristiti pureća prsa narezana na manje dijelove.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment