Monday, June 8, 2015

TORTA COOL - LEDINA





Sastojci

biskvit
6 jaja
150g šećera
100g badema
160g brašna
1/2 praška za pecivo
krema
500ml slatkog vrhnja
100g bjele čokolade
200ml jogurta od jagode + 200ml maskapone sira


  6 listića želatine
preljev
200g jagoda
100g šećera
fil
500g jagoda
vrhnje za ukrašavanje
jagode za ukrašavanje
Priprema

Sastojke za biskvit umutite i stavite peći na 180 otp 30 minuta
2.
Kada se biskvit ohladio prerežite ga po pola
3.
PRELJEV:Smiksajte jagode i ukuhajte ih skupa sa šećerom dok se malo ne reduciraju i pustite da se preljev ohladi
4.
Kore samo s jedne strane namažite preljevom i samo malo ostavite za dekoraciju(preljeva)



5.
FIL: izmiksajte jogurt od jagoda ,maskapone otopljenu čokoladu i želatinu koju ste otopili prema uputama na vrećici odmah mu dodajte i ulupano slatko vrhnje.
6.
Stavite obruč oko torte i slažite redom biskvit s preljevom prema gore ,dio kreme,narezane jagode,ponovno ostatak kreme i biskvit natopljen preljevom prema dolje(prema kremi)
7.
Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Gornji dio nakapajte sa preljevom i obrub ukrasite tanko izrezanim jagodama
8.
Dino uživaj
9.
Još malo slastica sa našeg cool susreta u Brnazama
Izvor: www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment