Thursday, June 4, 2015

STRACCIATELLINA:)) OSVJEŽAVAJUĆA, LAGANA, S KREMOM BEZ ŠEĆERA KOJA SE TOPI U USTIMA





Umjesto glazure, tortu možete samo posuti sitno naribanom čokoladom po cijeloj površini. Također možete staviti i oboje.
SASTOJCI
ZA BISKVIT
3 jaja
60 g šećera
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
20 g kakaa

 
ZA KREMU
2 vrećice Želatine Dolcela By Podravka
10 žlica vode
500 ml vrhnja za šlag

 
2 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
2 Šlagfixa Dolcela By Podravka
500 ml jogurta (običnog, od vanilije ili od stracciatelle)
200 g grubo naribane tamne čokolade (ili 100 g za jogurt od stracciatelle)

ZA GLAZURU
1 žlica maslaca
2 žlice vode
2 žlice kakaa
70 g šećera u prahu


KORISTILI SMO

Šlag fix
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Prašak za pecivo
Mljevena želatina
Vanilin šećer
Šlag fix
Bijelo brašno oštro (TIP 400)


PRIPREMA

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro promiješajte.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg pa ga kuhačom lagano umiješajte u smjesu od jaja i izlijte u kalup za torte (ø24 cm). Pecite oko 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C
Biskvit ostavite da se potpuno ohladi, maknite dno kalupa za torte, a obruč stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu.
Za kremu natopite želatinu s 10 žlica vode. Ostavite da nabubri i za to vrijeme istucite vrhnje s vanilin šećerom i šlagfixom.
Želatinu otopite na laganoj vatri i umiješajte je u jogurt.
Ako imate jogurt od stracciatelle, umiješajte samo 100 grama grubo ribane čokolade, a ako imate onaj od vanilije ili obični jogurt, umiješajte 200 g grubo ribane ili narezane čokolade i sve lagano promiješajte.
Smjesu izlijte na biskvit oko kojeg ste stavili obruč i ostavite da se stisne preko noći u kalupu, a može i 4 do 5 sati u hladnjaku.
Za glazuru zagrijte maslac s 2 žlice vode. Kad zakipi, maknite s vatre i dodajte kakao i šećer pa miješajte dok glazura ne postane glatka.
Ostavite da se glazura ohladi i prelijte ju po torti.

Posluživanje
Tortu ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment