Wednesday, June 3, 2015

SAVRŠENI SCHWARZWALD !!!





IDEALAN !!! Naišao je na oduševljenje svih na čijem se nepcetu otopio ;) tina-2 i cinimini ... nadam se da vas neću razočarati, kao i sve vas drage moje koje ste mi uzor i kao domaćice i kao umjetnice i profesionalci :)

SASTOJCI
Kora
• 8 jaja
• 10 kašika šećera
• 4 kašike ulja
• 4 kašike brašna
• 2 kašike kakaoa
• 10 kašika mljevenih oraha



Preliv
• ostatak soka od otopljenih višanja
• sok od 1 narandže

Fil
• 10 žumanaca
• 4 jaja
• 18 kašika šećera
• 2 vanil šećera
• 150gr čokolade
• 2 maslaca Dukat

Ostalo
• 500gr višanja
• 1 l slatke pavlake
• čokolada



PRIPREMA
KORA
Ulupati 4 cjela jaja i 5 kašika šećera, dodati 2 kašike ulja, 2 kašike brašna , 1 kašika kakao i 4-5 kašika mljevenih oraha. Pcći dvije takve kore na pek papiru.

FIL
žumanca i jaja umutiti na pari sa šećerom i vanil šećerom a pred kraj dodati i čokoladu za kuvanje. Kad se ohladi dodati 2 maslaca (ja sam 1 i po i bilo je sasvim dovoljno) i dobro umutiti.
Napomena: Fil dok se kuva izgleda možda kao da se neće stisnuti ali to je samo optička varka :)
Slatku pavlaku jako ulupati :)

Ređanje
Kora, poprkati preostalim sokom od višanja u koji ste dodali malo soka od narandže, višnje, dio slatke pavlake, kora (i nju poprskati), ostatak fila, višnje, ostatak sl pavlake. Narendati čokoladom i pustiti mašti na volju!

Izvor: https://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment