Sunday, June 7, 2015

KOKOS KOLAČ-DA SE UVERITE DA JE ZAISTA DOBAR MORATE TO DA NAPRAVITE





Volim kokos, od moje prvo probanje ovog prekrasnog kolaca kod jedne moje prijateljice postao mi i omiljeni

SASTOJCI
ZA OSNOVU
2 jaja
200 gr. secer



200 ml. mleko
100 ml. ulje
200 gr. brasno
1 pecivo
2 zlice kakao
ZA FIL
1 l. mleko
250 gr. secer
7 zlice griz
200 gr. kokos



PRIPREMA
Jaja umutite sa secerom i kad su dobro umuteni dodate mleko, ulje, brasno u koje se predhodno pomesali pecivo i kakao, pa pola od ove smese isturite u pleh broj 30 i stavite u pecnicu. Kad je upola peceno izvadite iz rerne, isturite pripremljeni fil, a iznad fila isturite preostalu polovinu od smjese za osnovu i vratite u pecnici da se sve zajedno dopece.
Izvadite i glazirajte sa glazurom koja vam je najbolja.

FIL
U 200 ml. mleka stavit griz i ostaviti da tako stoji dok se preostalo mleko od 800 ml. kuha sa secerom. Kad prokuha mleko dodamo ukisnuti griz i kuvati do manju gustocu od pudinga, sklonite sa sporeta i dodati kokos, izmesati.


POSLUZIVANJE
Ja prvo pripremam fil i onda pravim osnovu.
Ovaj kolac mozete ako zelite da delite da bude na tri dela, na jedan deo – jednostavno kako vam volja. Danas ja pripremala u dva dela, a ako je pravite u jedan dio (ispeci celu smjesu za osnovu i iznad njega isipati fil, tada mi izgleda ko torta.
Da se uverite da je zaista dobar morate to napravite. Odlicno je

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment