Thursday, June 4, 2015

KNEDLE “NABRZAKA”! TIJESTO BEZ KROMPIRA A JEDNAKO DOBRO





Sve do nedavno knedle sam pravila vrlo rijetko, jer mi je to predugačak posao, čekaj da se krumpir skuha, pa da se ohladi, pa umijesi tijesto, oblikuj knedle, te ih skuhaj uh, uh previše posla, a onda sam otkrila ovo brzo tijesto bez krumpira, ali jednako dobro!
SASTOJCI
6 dcl vode
6 dag margarina
malo soli
30 dag brašna

 
2 jaja
voće ili pekmez po želji
2 žlice ulja
4 žlice prezli
 PRIPREMA
staviti vodu, margari i malo soli da prokuha
kad je voda prokuhala ukuhajte brašno, dobro iziješajte i dodajte jaja

 
tijesto istresite na pobrašnjenu plohu, raširite ga i pustite da se prohladi
kad se tijesto prohladilo, još ga malo umijesite da dobijete glatko tijesto, brašna koliko primi, napravite štrucu, režite na jednake dijelove, malo rukom razvucite stavite u sredinu voće ili pekmez i oblikujte knedlu
u lonac stavite vodu i malo soli, kad voda prokuha stavljate u nju knedle, kad se knedle dignu (nakon jedno 15 minuta) vadi te ih na tacnu
u tavicu stavite ulje i prezle te ih malo prepržite, zatim dodajte knedle, dobro izmiješajte, da se prezle polijepe za nijh

Posluživanje
ja ih obično služim s kiselim vrhnjem i cimetom

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment