Wednesday, June 3, 2015

FINA NEPECENA TORTA! VOLIM RECEPTICE KOJI SE NE PEKU,POSEBNO LJETI...KAD HOCEMO NESTO BRZO A FINO!!





Sastojci manje vise koji svi imamo u kuci,i nije to nista novo sto vi ne znate,ali ponekad lijepe stvari treba ponoviti....
SASTOJCI
300g piskota
1,2l mlijeka
44g gustina
4 zumanceta
2 vanilin secera
120g secera

 
100g cokolade za kuhanje
200g margarina za kreme
100g mljevenog keksa(plazma,petit
1 kesica nes kafe ili obicne
1 puding od vanilije

PRIPREMA
U serpu sipamo 6dc mlijeka,dodamo vanilin secere i stavimo da prokuha.
Posebno umutimo  od 4dc mlijeka  sa zumancima i gustinom,pudingom od vanile i secerom,u finu smjesu da nema grudvica(ja to mikserom)

 
Sipati u kljucalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestalno mjesanje dok se ne zgusne.
Prekrijemo prozirnom folijom i sacekamo da se fil ohladi.Umutimo margarin dobro mikserom.
Sad fino polako dodajemo kasiku po kasiku fila..pa do kraja.
Fil djelimo na tri jednaka djela.....ovdje se mozete prepustiti zelji i masti...ja sam odabrala ovako:U jednu sam dodala mleveni keks.
U  drugu otopljenu cokoladu za kuhanje sa par kapi arome ruma.A u trecu ostaje zut-od vanile,samo sam još dodala  kap dvije,burbon vanilije.
Slaganje:2dc mlijeka razmutiti  sa nes kafom ili obicnom i piskote umakati u nji..Uzeti okrugli kalup promjera 26cm obloziti piskotama unutra i okolo...malo odrezati ove sto staju okolo.
Redamo preko piskota fil od mljevenog keksa,a zatim zuti i na kraju fil od cokolade i ruma.Tortu staviti u frizider na nekoliko sati da dođe sebi: lol:
Izvaditi i ukrasiti po zelji...skuhati kaficu pozvati prijateljice i uzivati!!!

Posluživanje
Fil sam radila sa vocnim seceroma,tako da mogu ga jesti i oni koji ne smiju secer...ali u sastojcima  je mjera za obicni!

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment