Wednesday, June 3, 2015

BOEM





Evo receptić! :-) Za one koji su ga tražili...

SASTOJCI
Kore
• 10 bjelanjaka
• 40 dag šećera
• 5 dag kakaa
• 15 dag oraha
• 15 dag brašna



Krema
• 7 dl mlijeka
• 10 žumanjaka
• 25 dag šećera
• 2 vanilin šećera
• 3 žlice gustina
• 4 žlice brašna
• 25 dag margarina
• 2 žlice ruma

Coko glazura
• 10 dag čokolade
• 3 žlice ulja



PRIPREMA
Najprije izrezati 6 papira za pečenje ili aluminijske folije na veličinu 28x33.
Bjelanjke tući u čvrst snijeg, a zatim postupno dodavati šećer! Izraditi u gustu i glatku smjesu.
Posebno izmiješati brašno, kakao i mljevene orahe pa dodavati smijesi od bjelanjaka i šećera mješajući lagano pjenjačom.
Gotovu smijesu podijeliti u 6 jednakih zdjelica ili tanjurića. Uzeti jedan list papira za pečenje, staviti ga na preokrenuti lim i na njega istresti smjesu iz jedne zdjelice, razmazati žlicom ravnomjerno po papiru, dobro poravnati i peći nekih 10 min na 150 C. Gotove kore staviti na ravnu površinu dok se ne ohlade. Postupak ponoviti i s ostalom smjesom.

Za kremu najprije izmiksati žumanjke sa šećerom pa dodati brašno, gustin i 2,5 dl mlijeka, izmiksati u glatku smjesu i dodati preostalom prokuhalom mlijeku! Kuhati 10-ak min da se krema zgusne!
U mlaku kremu dodati omekšali margarin izrezan na listiće, rum i vanilin šećer. Dobro izraditi mikserom.
Kremu podijeliti na 5 jednakih dijelova pa filati kore! Zadnja mora biti kora!
Malo opteretit kolačić da se kore i krema sljube, a zatim preliti glazurom.

Za glazuru otopiti čokoladu i ulje na pari! Preliti kolač. Ostaviti do idućeg dana i onda rezati na kocke!

Izvor: https://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment