Pire krumpir i povrće u jednom – imate gotov prilog ili laganu večericu.
Sastojci
4 manja krumpira
4 zelene tikvice
1 jaje
2 žlice ribanog parmezana
sol, vegeta
aromatično bilje (bosiljak, timijan, mažuran)
1 češanj češnjaka
Priprema
Operite i skuhajte neoguljen krumpir.
Tikvice operite, odrežite im krajeve i kuhajte ih 5 minuta u malo posoljenoj vodi.
Ocijedite tikvice, kad se malo prohlade odrežite im jednu stranicu (otprilike 1/5). Odrezani dio narežite na sitne kockice, a ostatak tikvice izdubite nožem ili žličicom. Ostavite izdubljene tikvice na kuhinjskom papiru, izdubljeni dio okrenut prema dolje, da se dobro ocijede.
Krumpir ogulite i zgnječite u pire. Dodajte mu tikvice narezane na kockice, parmezan, sitno nasjeckano aromatično bilje (može i suho, ako nemate svježeg), protisnuti češnjak i jaje. Posolite i povegetite po okusu. Dobro sve izmiješajte i napunite tikvice.
Složite ih u vatrostalnu posudu, polijte s malo maslinovog ulja i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20-30 minuta.
Posluživanje
Ako vam ostane punjenja, možete ga staviti na dno posude u kojoj pečete tikvice, ili napravite krokete, uvaljajte ih u brašno, umućeno jaje i mrvice pa ispržite u vrelom ulju.
Izvor: www.coolinarika.com
Saturday, May 16, 2015
TIKVICE PUNJENE KROMPIROM
8:44 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment