Recept koristim više od 25 godina, tijesto jednolično digne pa su čupavci kasnije jednake veličine, a osim toga i posebno sočni :))) Već su ga neke članice isprobale, a korišten je i za pripremu i prodaju čupavaca u humanitarne svrhe u Victoriji i Nizozemskoj gdje je izazvao pravo oduševljenje te bio brzo rasprodan ;))
Sastojci
Tijesto:
3 jaja
10 jušnih žlica kristal šećera (220 g)
13 jušnih žlica ulja (180 ml)
16 jušnih žlica brašna (300 g)
100 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
Krema:
250 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
1 veću žlicu ruma
200 ml mlijeka
čašu od 200 ml kristal šećera
Ostalo:
300 g krupnije mljevenog kokosa
Priprema
Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).
Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.
Thursday, May 14, 2015
SVI ČUPAVCI SU LIJEPI NA SVOJ NAČIN ALI OVI SU ZAISTA POSEBNI : MASATERINI ČUPAVCI
1:59 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment