Thursday, May 14, 2015

RUČAK ZA 20 MINUTA: Šnicle u umaku od slatkog vrhnja i senfa

šnicle u umaku od slatkog vrhnja i senfa



Uvijek se pitam kako da napravim  šnicle a da ne budu suhe,obične,bez umaka...neprivlačne...Ovaj recept je iz jedne njemačke kuharice bio prepisan u bilježnicu pod imenom rahm šnicli(vrhnje snicli) i ovo je prvi put da ga radim....I izgledom i okusom a i jednostavnošću pripreme me je oduševio...
Sastojci

 4-6 većih svinj.odrezaka ili nekog drugog mesa
 4 v.ž juhe ili vode
 4 v.ž slatkoga vrhnja za kuhanje
 2 kisela krastavca
 2 v.ž senfa
  malo soli,papra i vegete


   2 v.ž ulja
  sjeckani peršin
Priprema

Svinjske odreske malo potući s batom,začiniti s soli,paprom i vegetom pa ih popržiti na 2 žlice ulja.Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.
Masnoću od prženja mesa tada zalti s juhom ili vodom.
 Dodati vrhnje pa promiješati.Kisele krastavce narezati na sitne kockice pa ih umiješati u vrhnje,promiješati.



Tada dodati senf,sjeckani peršin pa prokuhati,začiniti po želji.
U umak vrati izpečene šnicle,promiješati i odmah poslužiti.
Posluživanje

Poslužiti uz prilog po želji;neko izdinstano povrće,tjesteninu,pire,rižu....i salatu.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment