Monday, May 25, 2015

PEČENA PILETINA SA TIJESTOM NA NAČIN MOG DEDE






1,5 kg pilećeg rasjeka (batci, zabatci, krilca)
½ žličice soli
1 vrećica Vegete Natur Twist za piletinu
¼ žličice čilija u prahu
75 ml ulja
1,5 l vode
1 Kokošja kocka
½ žličice soli


250 g širokih rezanaca
1 žlica peršina
Priprema

Piletinu operite i posušite papirnatim ubrusom. Zajedno pomiješajte sol, Vegetu Twist Natur piletina i čili, pa s tom mješavinom dobro natrljajte piletinu.
2.
Tepsiju (32x17 cm) lagano premažite uljem i u nju posložite piletinu tako da kožica bude okrenuta prema gore.
3.
Piletinu prelijte s ostatkom ulja i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 80 minuta. Piletinu ni u kom slučaju nemojte okretati kako bi se kožica zarumenila i postala hrskava.


  4.
Vodu pustite da zakuha, pa dodajte kokošju kocku, sol i pustite da lagano kuha 5 minuta. Dodajte tijesto i kad je kuhano ocijedite ga, isperite, a dio tekućine sačuvajte.
5.
Kad je piletina pečena, izvadite je iz tepsije na tanjur, a u tepsiju stavite kuhane rezance i dobro promiješajte kako bi upila sokove od piletine. Po potrebi rezance malo zalijte tekućinom u kojoj su se kuhali.
6.
Piletinu vratite na rezance i sve još 5 minuta pustite da odstoji u toploj pećnici.
7.
Pospite s nasjeckanim peršinom.
Savjet

Umjesto pilećeg rasjeka možete uzeti jedno veće pile (do 2 kg).
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment