Da mi je netko ovo pričao vjerojatno isto ne bih vjerovala. Kolač koji si za vrijeme pečenja sam napravi podlogu, kremu i biskvit, nema šanse. Ovo mi je zaista bilo otkriće godine, totalno kremast, osvježavajući, ma predivan okus sa samo pet sastojaka. Nemam riječi za opisat, i preporučam svima da probaju.
1 čajna žličica ekstrakta vanilije (ja ga volim pa stavim i mrvu više)
korice od limuna (po želji)
PRIRPEMA
Margarin rastopite i ostavite da se ohladi. Žumanjke pjenasto izmješajte sa šećerom.
U smjesu sa žumanjcima dodajte prosijano brašno, rastopljeni margarin, ekstrakt vanilije i postepeno mlijeko.
Smjesi lagano dodajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Ulijte smjesu u dobro namašćenu i brašnom posutu tepsiju veličine 20x30 cm.
Pekla sam 45 minuta na 160 stupnjeva (gornji + donji grijač) i još 15 minuta na 140 stupnjeva.
Meni definitivno najbolja temperatura 165 stupnjeva sat vremena.
Izvor: http://recepti-torte-i-kolaci.blogspot.com/
Friday, May 15, 2015
PAMETNI KOLAČ
4:45 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment