Saturday, May 16, 2015

PAKLENO DOBRA TORTA…





Sastojci

Podloga:

 115 g maslaca
 400 g mljevenog integralnog butterkeksa
 2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave
 2 velike žlice ruma
 3 velike žlice šećera
Krema

 2 manja ili jedno veće jaje
 100 g šećera
 1 vrećica vanil šećera
 4 dcl vrhnja za šlag
 500 g sira mascarponea



 3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
 2 vrećice bijele želatine
Ganache krema:

 2 dcl vrhnja za šlag
 200 g mliječne čokolade
_*Još...*_

 šaka crvenih ribizla za ukras
Priprema

Samljeti integralne butterkekse
Pomiješati ih sa šećerom i preliti otopljenim maslacem i jakom, crnom, nezaslađenom hladnom kavom
Sve dobro sjediniti
Kalup za torte (promjera 24 cm) obložiti najlon folijom
Smjesu od keksa, maslaca i kave dobro utisnuti u kalup i lijepo je poravnati
Krema:
Umutiti čvrsti šlag
Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu
Dodati im čvrsti šlag i sir mascarpone


  9
Sve lagano miješati da se dobro sjedini
Pripremiti želatinu (ako želite čvršću kremu dodajete 3 vrećice bijele želatine umjesto 2) po uputama na vrećici
U bijelu želatinu koju smo pripremili dodajemo žlicu, dvije kreme i promiješamo kako bi se krema i želatina povezale
Želatinu sa dvije žlice kreme dodajemo u preostalu kremu i dobro sjedinimo
Na kraju u kremu stavljamo crvene ribizle u koje smo stavili 2 žlice šećera i žlicom malo promiješamo da prošaraju kremu
Kremu ravnomjerno rasporedimo preko podloge od keksa
Fino je zagladimo i stavljamo u frižider na hlađenje
Dok se torta hladi pripremamo ganache kremu koju ćemo preliti preko torte
Ganache krema:
Vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja i prelijemo preko mliječne čokolade koju smo prethodno natrgali na komadiće
Miješati dok se čokolada ne otopi
Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa preliti preko torte
Sve skupa pustiti u frižideru da se hladi preko noći
Ujutro ukrasiti crvenim ribizlima, servirati i uživati
Izbor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment