SASTOJCI
KORE
6 jaja
6 kaš. šećera
6 kaš. brašna
1 prašak za pecivo
4 kaš. kakaoa
6 kaš. tople vode
MILK KREM
1l mleka
100 g gustina
4 kaš. šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
TOPING
200 g mlečne čokolade
5 kaš. mleka
4 kaš. šećera
150 g margarina
PRIPREMA
KORE
Jaja umutiti sa šećerom.
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.
Dodati i vodu i sjediniti masu.
Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
Peći na 180 C, 20 min.
MILK KREM:
Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
TOPING
Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
FILOVANJE
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.
http://www.coolinarika.com/
Sunday, May 24, 2015
MILK KOCKE! ČOKOLADNE …. KREMASTE… TREBA LI JOŠ NEŠTO REĆI … :) ?
7:19 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment