Friday, May 22, 2015

KILLING ME SOFTLY





SASTOJCI
WOW čokoladni biskvit
• 4 kom jaja
• 200 g šećera
• 70 g maslaca


 
• 70 g čokolade
• 60 ml mlijeka
• 60 ml kipuće vode
• 1 žličica arome vanilije
• 200 g oštrog brašna
• 40 g gorkog kakaa
• 2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli

za natopiti biskvit
• 150 ml mlijeka
• 150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno +) :-)
• fil od jagoda s maslacem
• 700 ml pirea od jagoda
• 70 g škrobnog brašna
• 100 g šećera
• 1 žličica arome vanilije
• 70 g maslaca


 
kokos vanilin kremica
• 500 ml kokosovog mlijeka
• 100 ml piña colada krem likera
• 4 kom žumanca
• 90 g škrobnog brašna
• 100 g šećera
• 1 kom Dolcela Šlag kreme vanilin (ili Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack) + 100 ml mlijeka!

PRIPREMA
Prvo kuhamo kremu : razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu... umiješati preostale sastojke i snijeg od bjelanaca. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu. Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odrezati gornji tvrdi dio).

Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac. Donji dio biskvita staviti na pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na vrećici). Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja.
E sad, ukrasite je po volji! Ja sam rashlađenu tortu prelila glazurom - 100 g čokolade + 4 žlice ulja, dok se stvrdnula maknula sam rastezljivi obruč. Zagladila tortu špatulicom i okolo zalijepila klasičan čokoladni obruč - čista rastopljena kuvertura premazana po lenti papira za pečenje. Gore ukrašeno čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u čokoladi.

POSLUZIVANJE
Torta je delikatna, sočna, pjenasta - dobro rashlađena podsjeća na sladoledni kup. Nemojte se bojati veće količine krem likera u kolačima jer je postotak alkohola u njima minimalan! Osjeća se samo fantastična aroma koju daju.

Izvor: https://www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment