Saturday, May 23, 2015

ČOKOLADNI TEKUĆI KOLAČ GOTOV ZAISTA ZA 15 MINUTA

lava cake



Sastojci

 25 dag maslaca
 30 dag šećera
 6 kom jaja
 1 vrećica vanilin šećera ili nekoliko kapi ekstrakta vanile



 13 dag brašna
 25 dag 60% plemenite čokolade ( ja sam koristila 70%)
Priprema

Maslac pjenasto izmješajte s šećerom, dodajte 6 jaja (ne odvajati), miksajte, dodajte vanilin šećer, brašno, te otopljenu čokoladu za kuhanje.
Dobro namastiti i pobrašniti kalupe za souffle , žlicom staviti smjesu u njih i peći na 200°C, (pećnica mora biti unaprijed zagrijana) točno 11 minuta. Ako imate metalne kalupe za muffine, smanjite vrijeme pečenja na 9 ili 10 minuta.
Pečene ostaviti u kalupu , točno 2 minute na rešetki, onda lagano nožićem odvojiti smjesu od stijenki kalupa, te izručiti na desertni tanjurić.



Posluživanje

U smjesu po svome ukusu možete dodati Bailey’s likera ili možda žlicu mljevenih prženih lješnjaka…
Poslužite s tučenim slatkim vrhnjem i dekorirajte svježim voćem. Još bolje je ako imate sladoled od vanilije. Ukoliko želite probati ovaj kolač ispeći, a nemate kalupe za souffle, nema veze, odlično će poslužiti i keramičke šalice za kavu ili male teglice ravnih stranica ili metalni kalupi za muffine.Važno je znati da metalni kalupi malo jače i brže peku, pa biste trebali skratiti vrijeme pečenja u njima, barem za minutu-dvije!!
Moje keramičke kalupe sam kuplia u Mulleru u City centru One, mali koštaju 12, a veći 22 kune.
Od ove količine sastojaka ispalo mi je smjese dovoljno za 12 manjih ramekina.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment