Thursday, September 10, 2015

VOĆNA TORTA ZA 15 MINUTA BEZ PEĆENJA






Ako volite torte s rozen korama, ovu ćete obožavati! Priprema se lako i brzo.
Sastojci:
    1 pakovanje rozen kora
    1 kg jagoda
    2 kisele pavlake

      500g šlag pene
    200g šećera u prahu
    300 ml kisele vode
Priprema: Šlag umutite sa hladnom kiselom vodom. Dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku i sve lepo sjedinite. Jagode iseckajte na kolutove. Razdvojite rozen kore i filujte ih sledećim redom:


    na prvu koru premažite deo fila, zatim stavite drugu koru, pa malo fila, pa jagode, pa još malo fila da bi se treća kora zalepila. Ponavljajte postupak dok se utroše svi sastojci. Ovu tortu je najbolje ostaviti u frižideru preko noći da se lepo stegne i da kore omekšaju. Dekorišite tortu šlagom ili crvenom glazurom.

0 comments:

Post a Comment