Friday, September 11, 2015

TIROPITA GRČKA PITA SA SIROM






Divna i stvarno jednostavne pripreme
Sastojci
Dkg. 25 Putra ili margarina
Kom. 8 Listova ( kora) za štrudle )
Kg.0,5 Feta sira
Dkg. 20 Rikote ili suhljeg kravljeg sira
Dkg. 20 Gaude ribane
Kom 4 Jaja
Dcl. 2 Mlijeka




Priprema
1.
Od fete,rikote (ili kravljeg sira) i gaude načinite smjesu. Rastopljenim putrom namažite pleh i stavite jednu koru (list) tjesta,premažite putrom i tako još tri složite ponavljajući postupak. Tada na četiri kore stavite smjesu od
sireva, te ponovo uradite isto sa ostale četiri kore, stavljajući ih na filu od sira. Tada pitu razrežete na kocke,pa trajbajte jaja ulite mlijeko i zalijte pitu. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjava i pecite cca 45 minuta dok ne dobije boju kao na slici. Dobar tek !
Posluživanje
Nema potreba stavljati nikakove začine, budući je feta dovoljno slana, a poslužujete vruču pitu u kockama ,koje ste prije pečenja izrezali.

http://www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment