Saturday, September 12, 2015

ČOKOLADNI MUFFINI S LJEŠNJACIMA! NEODOLJIVA KOMBINACIJA ČOKOLADE I LJEŠNJAKA, U SOČNIM I MEKANIM MUFFINIMA :)






SASTOJCI
3 jaja
prstohvat soli
120 g smeđeg šećera
1 vrećica bourbon vanilija šećer
100 ml ulja
150 g tamne čokolade
1 velika žlica ruma
150 ml jogurta

 
100 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
100 g preprženih lješnjaka

PRIPREMA
1.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2.
Čokoladu otopite, polovicu lješnjaka nasjeckajte, drugu polovicu sameljite. Odvojite žumanca od bjelanjaka.
3.
U posudu stavite žumanca, sol, obje vrste šećera i ulje, sve dobro izmiksajte.
4.
Dodajte smjesi otopljenu čokoladu i rum, zatim dodajte jogurt.
5.

 
Izmiješajte brašno s praškom za pecivo i lješnjacima, te pridodajte smjesi.
6.
Bjelanca stucite u čvrst snijeg, te ga lagano kuhačom umiješajte u smjesu.
7.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama, te punite smjesom.
8.
Pecite ih 20-ak minuta, možete čačkalicom provjeriti dali su pečeni, zabodite je u tijesto, ako izađe suha, muffini su gotovi.
9.
Smjesa je za 14 muffina, ako imate kalup s 12 rupica, slobodno malo bogatije napunite košarice.
10.
Po želji ih prelijte čokoladnom glazurom i pospite nasjeckanim lješnjacima.
11.
:)

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment