Monday, May 25, 2015

PROLJETNA TORTA SA JAGODAMA BEZ PEČENJA GOTOVA ZA 20 MINUTA





Lagana,pjenasta i nježna...
Sastojci

 300gr degestive keksa
 160gr maslaca
 300gr jagoda
  Krema:
 220gr kondeziranog mljeka(zaslađeno)
 100gr krem namaza
 500ml vrhnja za slag
 2čepa arome vanilije
 1/2kasike želatine


 3kasike hladne vode
  ljesnjaka mljevenih
Priprema

Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve zajedno izmjesati i utisnuti u kalup.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo kremu.
Jagode narezati na ploske pa staviti na podlogu od keksa.
Za kremu izmjesati kondezirano mljeko i krem namaz,pa mikserom mutiti dok se izjednači.


  Posebno umutiti vrhnje za slag.Dodati u smjesu kondeziranog mljeka i krem namaza pa dodati i aromu vanilije.
Žealatinu razmutiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri oko 5-10 min.U mikrovalnoj je lagano otopiti i mjesajući kremu dodavati želatinu i mutiti jos dok se ljepo ujednači.
Kremu izliti preko jagoda i posuti sa ljesnjacima i ostaviti u hladnjak par sati.
Posluživanje

U kremu sam dodala pola želatine jer volim da je kremastija,pjenasta,ako vi volite čvrscu dodajte čitavu želatinu.Secer nisam stavljala jer je kondezirano mljeko zasladeno.
Izvor. www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment