Monday, May 25, 2015

CHOCO PARADISE! OVO JE VIŠE NEGO ODLIČNOOO!





Raj za chocoholike kao što sam i sama:) sve je počelo smišljanjem načina kako da utrošim bjelanjke koji su ostali nakon što sam napravila sirnicu/pincu,a završilo neočekivano dobrim kolačem koji je planuo brže nego sama sirnica :D kolač je super!
SASTOJCI
BISKVIT X2:
3 bjelanjka
70g. šećera
30g. brašna
30g. gustina

 
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
1/2 vrećice van.šećera
1/2 vrećice rum šećera
50ml. ulja
1-2 žlice vode

PRELJEV:
100ml. mlijeka
100ml. vode
1 žlica šećera
1 van. šećer
nekoliko kockica čokolade (po želji)

 
KREMA:
100ml. slatkog vrhnja
50ml. mlijeka
3 žlice šećera
200g. čokolade za kuhanje
1 žlica kakaa
100g. nutelle
70g. sirnog namaza
1 žličica ruma
400ml. slatkog vrhnja
1 želatina u prahu(10g.)
50g. mliječne čokolade(sjeckane ili krupno ribane)

PRIPREMA
Za prvi biskvit istucite bjelanjke u čvrst snijeg postepeno dodavajući šećer. dodajte ulje,vanilin šećer i rum šećer,pa lagano promiješajte pjenjačom. u posebnu posudu stavite brašno,gustin,kakao i prašak za pecivo,pa prosijte u smjesu sa bjelanjcima. dobro promiješajte(ja i to radim pjenjačom,lagano da bjelanjci "ne padnu")
Sada bi smjesa trebala biti gusta,ali lako maziva. ako vam se čini pregusta,tj.ne može se lako mazati,dodajte 1-2 žlice vode,i opet lagano promiješajte.
Istresite u pleh dim.22x35cm.obložen papirom za pečenje,fino zagladite i pecite 10-ak.min.na 180°C,svakako provjerite čačkalicom.
Kad je biskvit gotov,na isti način,i od istih sastojaka ispecite i drugi.
Ostavite ih da se malo prohlade,i pripremite preljev.
Za preljev zakipite mlijeko,vodu i šećer.skinite s vatre i dodajte van.šećer i nekoliko kockica čokolade.miješajte dok se ne otopi. prvi biskvit stavite u kalup(odlijepite papir),i preko oba biskvita rasporedite topli preljev.
sad se bacite na izradu kreme:)

KREMA:
Slatko vrhnje(100ml.),mlijeko,šećer i čokoladu za kuhanje otopite na pari.kad se čokolada otopila,skinite s pare i dodajte kakao i nutellu.dobro izmiješajte pjenjačom,i ostavite da se smjesa ohladi.
Sada dodajte rum i sirni namaz,i izradite mikserom. potopite želatinu u 4 žlice hladne vode. onih 400ml.vrhnja istucite u šlag. otopite želatinu,ulijte je u šlag.isto napravite i sa čokoladnom smjesom.malo promiješajte.
Na kraju dodajte naribanu mliječnu čokoladu,i sve skupa lagano promiješajte žlicom.
Na prvi biskvit nanesite pola kreme,stavite drugi biskvit,pa drugu polovicu kreme.(ja sam tu pošteno pogriješila u procjeni,he,he :D)
A možete i svu kremu staviti između dva biskvita,i gore staviti čokoladnu glazuru.
Prije posluživanja ostavite kolač preko noći u hladnjaku,sutra režite na kocke,i uživajte:)

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment