Monday, May 25, 2015

BANANOLINA! SAVRENO KREMASTA :)) BEZ PEČENJA!






Jedna mnoogo fina i lagana tortica. Mislim da sam napravila odlicnu kombinaciju :D Napolitanke,cokolada,vanila,banane..mmm probajte i vi,jako je jednostavna za napraviti,a veoma ukusna!
SASTOJCI
PODLOGA
200g napolitanki sa lesnikom
200g cokoladnog sendvic keksa
150g maslaca

 
KREMA
1 puding od vanile
4 kasike secera
500ml mleka
1 zelatin
5dl slatke pavlake
1 kremfiks

 
oko 250g bebi piskota
1 kasikica arome vanile
2 vece banane
oko 250g bebi piskota+1dl mleka i par kapi ruma

DEKORACIJA
po zelji(umucena slatka pavlaka,rastopljena cokolada...)


PRIPREMA

Zelatin pomesajte sa 5 kasika hladne vode i ostavite da nabubri.
Od potrebne kolicine mleka oduzmite 1dl i umesajte puding.a ostatak mleka stavite sa secerom u serpicu na sporet da prokuva,a onda sklonite sa vatre,umesajte puding i dobro promesajte.Vratite na vatru i mesajte sa zicom dok se ne zgusne,a onda dodajte 1 kasikicu arome vanile i zelatin,promesajte,poklopite i ostavite da se ohladi.
Napolitanke i sendvic keks sameljite na masini za mlevenje,dodajte omeksali puter i dobro sve sjedinite.Formirajte na plocu i oko nje namestite kalup torte(R-28cm).
Cvrsto istucite slatku pavlaku sa kremfiksom.
Banane izgnjecite u pire pa ih umutite sa ohladjenim pudingom.
Masu lagano dodavajte u umucenu slatku pavlaku,svo vreme muteci na srednjoj brzini.Da se sve lepo sjedini,ne predugo...oko 5 minuta.
Kremu podelite na 3 dela.
Na podlogu premazite 1 deo kreme,piskote kratko umocite u mesavinu mleka i ruma,pa poslazite na kremu(ne morate gusto redjati,jednu do druge,nego naizmenicno),premazite drugi sloj kreme,pa opet piskote i zavrsite sa kremom.
Tortu ostavite u frizider da se stegne i ohladi najmanje 4 sata.
Nakon toga izvadite tortu iz kalupa i ukrasite je po zelji.

Posluživanje
Torta moze da se pravi i u manjem kalupu,promera 24cm ili 26cm.
Podlogu mozete praviti i sa drugim keksom,plazma,petit,oreo :) Mada je meni ovako mnoogo lepo.
U kremu mozete umesto banana dodati ukus nekog drugog voca,koje god zelite,a moze i bez njega.
Kombinujte,pravite po ukusu.
Ja sam je napravila ovako i ja je licno ne bih menjala-odlicna je!

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment